Ben je klaar om de wereld te veroveren met een nieuw bedrijf? Wanneer je voor het eerst begint met het ondernemerschap zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp. In dit artikel zetten we de de belangrijkste punten voor je op een rij, zodat je een vliegende start kunt maken met jouw nieuwe business!

Neem geen onnodig risico

Als ondernemer is het belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten om jezelf te beschermen tegen financiële risico’s. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je tijdens het werk de eigendommen van een klant beschadigt. Met een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je ervan verzekerd dat je niet voor torenhoge kosten komt te staan wanneer dit gebeurt. 

 

Bij verschillende verzekeraars zoals Unive kun je naast de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook andere verzekeringen voor ondernemers afsluiten, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze is heel handig wanneer je tijdelijk niet kunt werken door ziekte of een ongeval. Lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door om te zien wat er allemaal onder de dekking valt.

Brainstorm over de juiste bedrijfsnaam

Voordat je officieel aan de slag mag gaan, moet je het bedrijf inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Tijdens de inschrijving moet je meteen een bedrijfsnaam opgeven. Bedenk een catchy bedrijfsnaam die makkelijk te onthouden is. Check meteen of de domeinnaam nog beschikbaar is. Registreer vervolgens daarnaast alle social media accounts, zodat je jouw bedrijf overal kunt promoten. 

Maak een ondernemingsplan

In een ondernemingsplan creëer je een duidelijk overzicht van het bedrijf, zowel voor nu als voor de toekomst. Hiermee breng je de doelen, investeringen, ideale klanten en alle concurrenten in kaart. Daarnaast maak je een inschatting van de omzet die je ieder jaar wilt halen. Dit ondernemingsplan is ook nodig wanneer je subsidies of een bedrijfskrediet aan wilt vragen, dus het is altijd handig om te hebben.

Houd de boekhouding goed op orde

Het bijhouden van de administratie is iets waar je het beste direct mee kunt beginnen. Bewaar daarom alle bonnen en facturen, voor een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Laat jij de administratie liever over aan een expert? Huur dan een professionele boekhouder in, die meteen de BTW-aangiftes en de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting voor je in kan dienen. Op die manier weet je zeker dat jouw boekhouding altijd op orde is en je niet voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen