Als je voor het eerst een webinar gaat geven dan zul je benieuwd zijn naar hoe je dit überhaupt moet doen. Alhoewel je hier natuurlijk volledig vrij in bent, raden experts je aan om gebruik te maken van software. Hierbij heb je de keuze uit veel verschillende aanbieders. Sommige producenten hebben een prijskaartje gehangen aan hun webinar software, andere exemplaren zijn juist gratis. Deze programma’s zijn dan over het algemeen wel wat minder van kwaliteit, maar als je geen budget hebt, zijn ze alsnog goede opties. De meeste mensen zullen echter kiezen voor betaalde webinar software. Waar je voorkeur ook ligt, het is sowieso belangrijk om te letten op de volgende zaken bij het kopen van een programma voor je webinar. 

Download

Bij webinar software kan het maar zo dat je niet eens iets hoeft te downloaden, je kunt het programma dan juist in je webbrowser gebruiken. In andere gevallen moet je de software juist wel op je pc downloaden, wat in principe geen probleem is. Desondanks kan dit wel voor problemen zorgen als je nog maar weinig opslagruimte hebt op je laptop of computer. Dan is het dus beter om te kiezen voor een webinar software in je browser.

Interactie

Het is ook belangrijk om te kijken naar de interactie die mogelijk is met de verschillende webinar programma’s. Zoals je op wat is een webinar kunt lezen, is het doel van de online seminar vooral om het publiek te bereiken. Daarom moet je kunnen communiceren met de kijkers, al dan niet via een chat.

Prijs

In de introductie van deze blog is al uitgelegd dat je kunt kiezen voor gratis webinar software, maar dat er ook aanbieders zijn die wel geld vragen voor hun programma’s. Alsnog hoeft dit niet veel centen te kosten, al voor een tientje per maand is het in principe mogelijk om een abonnement af te sluiten voor webinar software. Kijk dan wel of dit geschikt is voor de webinar die je wilt geven! Je moet bijvoorbeeld voor meer deelnemers soms ook meer geld betalen.

Extra opties

Mogelijk wil je je webinar opnemen zodat je het vervolgens ook aan andere mensen kunt tonen. Het is dan wel zo handig dat je software deze optie aanbiedt. Nog beter zou het zijn wanneer je de opname van je online seminar direct met je webinar software kunt sturen naar de mensen die het graag willen hebben. Mogelijk kun je het ook nog in herhaling laten zien via het programma. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen