Ga jij binnenkort een nieuw kantoor openen of is jouw huidige kantoor toe aan een nieuwe uitstraling? Wat de reden ook is, je wil natuurlijk er van gegarandeerd zijn dat het resultaat praktisch en smaakvol wordt. Je kunt er voor kiezen om je kantoor zelf in te richten, maar je kunt ook een professional hiervoor inhuren. Lees hier meer over de voor- en nadelen van beide opties.

Voordelen zelf inrichten

Voor sommige mensen is het makkelijker om een ruimte in te richten dan een ander. Het is een beetje afhankelijk van je ervaring en of je een goede smaak hebt. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent in de creatieve sector of je huis zelf ook graag inricht is er een grote kans dat het kantoor er goed uit komt te zien. Daarnaast ben je ook goedkoper uit als je zelf gaat inrichten, je hoeft alleen maar de meubels te kopen. Misschien kun je ook zelf gaan verven als je hier vertrouwen bij hebt, dat bespaart ook een hoop geld. 

Nadelen zelf inrichten

Als je zelf aan de slag gaat wil je natuurlijk wel tevreden zijn met het eindresultaat. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, daarom kan het soms lastig zijn om ergens objectief naar te kijken. Indien je er geen plezier uithaalt om bezig te zijn met interieur zal het eigenlijk alleen maar tijdrovend zijn. Daarnaast is het makkelijk om dit soort taken uit te stellen, waardoor het langer kan duren voordat alles klaar is. Je bent namelijk tijd kwijt aan het maken van een plan, het zoeken van meubels voor een goede prijs, eventueel het verven en meer. 

Interieurstylist inhuren

Huur je een professional in voor het inrichten van jouw kantoor? Dan weet je in elk geval zeker dat je een resultaat zult krijgen waar je blij mee bent. Denk bijvoorbeeld aan projectinrichting van Havic; een specialist op het gebied van kantoren inrichten. Een groot voordeel van het inschakelen van een professional is dat je precies weet waar je voor betaalt. Van te voren kan er worden besloten wat de wensen zijn voor het nieuwe kantoor, dit kan worden gerealiseerd zoals jij dat wil. 

Resultaat

Bij het inhuren van een interieurstylist zul je profiteren van vele voordelen. Je weet namelijk zeker dat je een kantoor krijgt waar je blij mee zult zijn, er wordt namelijk van te voren een ontwerp gemaakt. Deze kan zelfs 3D worden laten zien zodat je precies weet hoe het eindresultaat eruit zal zien. Ga je zelf aan de slag? Zorg er dan voor dat je weet wat je doet, vraag desnoods advies aan een specialist op het gebied van interieur als je zelf weinig kennis hebt.

Conclusie

Zelf een kantoor inrichten komt met zijn voor- en nadelen. Zo is het een stuk goedkoper om zelf te doen, maar wel heel tijdrovend. Daarnaast beschikt niet iedereen over de skills om een smaakvol, praktisch kantoor te creëren. Kies je voor een professional? Dan betaal je wat, maar hoef je er niet meer naar om te kijken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen