De nieuwe iPhones zijn uit en iedereen haast zich om het nieuwste en beste model in handen te krijgen. Maar wat zijn precies de nieuwe functies? En nog belangrijker, zijn ze echt de upgrade waard? We hebben de nieuwe functies van de iPhone 14 varianten op een rijtje gezet om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Sterk verbeterde camera’s – ook bij weinig licht

Het is veilig om te zeggen dat de meeste mensen graag foto’s maken. Of het nu is om een moment vast te leggen of om je nieuwe outfit te showen, foto’s zijn een geweldige manier om je leven met anderen te delen. Natuurlijk hangt de kwaliteit van de foto’s die je maakt af van de camera die je gebruikt. En als het om smartphonecamera’s gaat, kunnen weinig merken zich meten met Apple. De iPhone 14 heeft een verbeterde 12 MP selfiecamera met autofocus, waardoor je gemakkelijk heldere, kernachtige foto’s kunt maken. Voor een nog betere beeldkwaliteit ga je voor de iPhone 14 Pro of Pro Max, die beschikken over een 48 MP camera voor de groothoeklens. Dankzij pixel binning komen opnamen bij weinig licht er helder en duidelijk uit. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe camera, bekijk dan zeker de nieuwste iPhones. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Maak kennis met Dynamic Island!

De nieuwe iPhone 14 Pro en Pro Max hebben een heleboel geweldige functies die hen onderscheiden van vorige generaties. Een van de meest spraakmakende kenmerken is het Dynamic Island. Dit kenmerk is een zwarte pilvormige uitsparing aan de bovenkant van het scherm waarin de frontcamera is ondergebracht. Het eiland is dynamisch in de zin dat het van vorm en grootte verandert als je bepaalde apps of functies gebruikt. Zo kan de iPhone 14 Pro zakelijk allerlei informatie weergeven in een soort paneel dat zich helemaal aanpast aan wat het precies moet weergeven. Hopelijk komen app-ontwikkelaars met goede en vooral nuttige functies voor het Dynamic Island. Tot nu toe zijn enkele van de beste toepassingen voor het Dynamic Island het weergeven van de resterende batterijduur, het tonen van recent genomen foto’s, of zelfs het spelen van spelletjes! Wie weet welke andere nuttige (of gewoon leuke) functies in de toekomst voor het Dynamic Island zullen worden ontwikkeld?

120 Hz always-on display

De nieuwe iPhone 14 Pro en Pro Max hebben een paar toeters en bellen die de standaard iPhone 14 niet heeft. Een van deze functies is het always-on display, wat betekent dat het scherm van je telefoon nooit echt in slaapstand gaat. In plaats daarvan toont het je de tijd en andere widgets in gedempte kleuren met een lage verversingssnelheid. Dit lijkt misschien een kleine toevoeging, maar het is er een die van pas kan komen (en je een beetje batterijduur kan besparen). Een ander verschil is het ProMotion beeldscherm, dat een verversingssnelheid van 120 Hz heeft. Dit betekent dat bewegingen op je scherm er vloeiender uitzien dan ooit tevoren. Dus als je op zoek bent naar een telefoon die wat meer is dan het standaardmodel, zijn de iPhone 14 Pro en Pro Max zeker het overwegen waard.

Satellietcommunicatie voor in de wildernis

Als je op zoek bent naar een telefoon die je in geval van nood wat extra gemoedsrust kan geven – bijvoorbeeld als je voor wat extra rust en concentratie een boswandeling maakt – dan zou je een toestel met satellietverbinding kunnen overwegen. Maar voordat je een iPhone 14 koopt vanwege de satellietmogelijkheden, moet je weten dat je die in Nederland niet kunt gebruiken. Dat komt omdat ons land zo’n goede mobiele netwerkdekking heeft dat je geen satellietverbinding nodig zou moeten hebben, tenzij er iets heel erg mis gaat met het reguliere netwerk. Dus, als je een reden zoekt om de nieuwe iPhone 14 te kopen, is satellietcommunicatie het niet. Gelukkig zijn er genoeg andere goede redenen om een upgrade te overwegen.

Dus, moet je upgraden naar de nieuwe iPhone 14? Als je op zoek bent naar een telefoon met een verbeterde camera, betere prestaties of een dynamischer scherm, dan is het antwoord zeker ja. In ieder geval zal de iPhone 14 zeker een grote hit worden en zowel Apple-fans als nieuwkomers tevreden stellen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen