Er zijn talloze ondernemers die de neiging hebben om bovenal veel tijd en aandacht te besteden aan productverkoop. Hoewel dit natuurlijk van vitaal belang is, moeten we ons voor zakelijk succes op de lange termijn ook richten op wat er gebeurt nadat klanten bereid zijn om hun benodigdheden bij jouw onderneming af te nemen. Hierbij speelt de uitstekende levering van producten aan klanten een belangrijke rol, vooral wanneer het gaat om online winkelen. Wil je jouw beleid rondom productverzending optimaliseren, maak dan hier kennis met de beste verzendtips die bij jouw klanten een glimlach op hun gezicht zullen toveren!

Leg extra nadruk op een hoogwaardige verpakking

Een kwalitatieve verpakking is van essentieel belang om de verzending van jouw producten te bevorderen. En niet alleen dat, maar een goede verpakking zal er ook voor zorgen dat de uitpakervaring van jouw klanten naar een hoger niveau zal worden getild!

Dus, het eerste waarnaar moet worden gekeken is de verpakking, want deze is van grote invloed op de veiligheid en het welzijn van de zending op het moment dat deze op de plaats van bestemming aankomt. Het is namelijk zo dat de meeste schade die tijdens het vervoer ontstaat, kan worden vermeden door de geschikte verpakking te gebruiken. 

Let op de verzendomstandigheden

Jouw klanten zullen waarschijnlijk niet klagen over goed verpakte en geïsoleerde producten, maar zullen ongetwijfeld iets te zeggen hebben als het door hen bestelde artikel beschadigd of onbruikbaar blijkt te zijn. Daarom is het om naast een hoogwaardige verpakking ervoor te zorgen dat de verzendomstandigheden goed worden ingeschat en de verzending daarop wordt afgestemd.

Ben je bijvoorbeeld van plan om artikelen te verzenden die kunnen breken door overmatige bewegingen of schokken, dan kun je een RFID-traceersystemen gebruiken om vervoerders extra informatie te bieden en te waarschuwen voor mogelijke kwetsbaarheden onderweg. Moeten jouw producten koel verzonden worden, dan kun je ook zorgen voor vervoersdiensten die rekening houden met temperatuurindicatoren. Bijvoorbeeld, met een dry Ice calculator van cargodienst VRR kun je uitrekenen wat voor cooling container je nodig hebt om te voorkomen dat temperatuurgevoelige goederen worden blootgesteld aan te hoge of te lage temperaturen.

Gebruik van technologie 

Vrijwel alle bedrijven moeten waar mogelijk technologie gebruiken om kosten te besparen, de productiviteit te verhogen, onnodige stress te verminderen en klanten tevreden te stellen. Overweeg onder meer om, naast de eerder vermelde RFID- en temperatuurinstrumenten, effectieve technologie te implementeren waarmee je zendingen kunt volgen en controleren. 

Zorg er bovendien ook voor dat jouw afdelingen zijn uitgerust met de juiste technologieën om alle processen rondom de productverzending te stroomlijnen. Of het nu gaat om HR software van Apployed om jouw human resources effectiever te maken en rapportage- en boekhoudkosten te vereenvoudigen, of het soort software en technologie die het verpakkingsproces gemakkelijker maken – probeer na te gaan waar de bedrijfsprioriteiten liggen en waar jouw onderneming de meeste winst op het gebied van efficiëntie kan maken. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen