Naar kantoor gaan? Dat is zo 2019! Sinds we massaal thuis zijn gaan werken, merken we dat dat helemaal zo verkeerd nog niet is. Lekker wat langer uitslapen, want geen reistijd, en die joggingbroek heel de dag aan houden is opeens ook geen probleem. Tussen het werk door even een wasje ophangen of de hond uitlaten kan vaak prima, en zit je werk er op, hoef je geen minuut meer te reizen om thuis te komen. Kortom: thuiswerken is perfect! Je hebt helemaal geen reden meer om naar kantoor te komen. Of toch wel?

Af en toe je collega’s zien is wel leuk

Niet voor niets is Microsoft Teams misschien wel het meest populaire programma onder thuiswerkers. Om formele vergaderingen in te voeren, maar vooral ook om bij te praten met collega’s. Zowel formeel als informeel, want we hebben nu eenmaal behoefte aan menselijk contact. Even bijpraten, even vragen hoe het weekend of de vakantie was, en hoe het met de zieke kat gaat. Mensen zijn sociale wezens, en werken vaak een stuk lekkerder als zij dat doen met mensen met wie zij in ieder geval een oppervlakkige band hebben.

Zo’n band creëren of in stand houden, dat gaat via een schermpje toch minder makkelijk dan in het echt, dat hebben we wel gemerkt. En dus vinden veel mensen het alleen daarom al fijn om zo nu en dan toch eens naar kantoor te komen. Om elkaar weer eens in de ogen te kunnen kijken, samen te kunnen zijn, even snel wat te kletsen tussen het werk door en met elkaar verbonden te blijven. Dingen die vanuit huis toch minder lekker gaan.

Soms werkt het fijner

Ja, doordat bedrijven hun applicaties en processen, dankzij bijvoorbeeld Microsoft Azure, naar de cloud hebben verplaatst, hoeven we niet meer op kantoor te zijn om bij ons werk te kunnen. Grote kans dat het bedrijf waar je voor werkt met het Microsoft Power Platform verschillende handige apps heeft gemaakt waardoor zaken waar je vroeger voor naar kantoor moest, zoals verlof aanvragen, nu gewoon digitaal vanuit huis kunnen.  

Maar thuis hebben we niet altijd zo’n goed bureau met dito stoel als op kantoor. Hebben we geen stilteruimtes om even rustig te kunnen werken, of ruimtes om even met het hele team te brainstormen. Veel mensen geven ook aan zich thuis minder een onderdeel te voelen van een team of zelfs een bedrijf dan wanneer zij op kantoor zijn. Hier word je omringd door mensen met hetzelfde doel, ben je fysiek aanwezig op het bedrijf waar je voor werkt. En dat werkt wel zo fijn, al is het maar een enkele dag in de week.

Volledig thuiswerken kan wel, zeker in theorie is er niets dat een belemmering hoeft te zijn. In de praktijk geven de meeste mensen er echter de voorkeur aan om in ieder geval een deel van hun tijd op de werkplek aanwezig te zijn, al is het maar voor de gezelligheid.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen