Word je er ook gek van dat je de deuren van je kast bijna niet meer dicht krijgt omdat deze zó propvol zit? Dan wordt het misschien tijd om afscheid te nemen van kleding wat je niet meer aantrekt. Trek een volle dag (of misschien zelfs twee dagen) uit om je kledingkast volledig uit te pluizen. Wat jij misschien al een aantal jaren niet meer aantrekt, maar nog in goede staat is kan bruikbaar zijn voor anderen! Lees snel verder wat je kan doen om je oude kleding een tweede leven te geven!

Verkoop je kleding

Kleding wat in zeer goede staat is, kun je vaak voor een leuk prijsje verkopen via internet. Hiermee maak je degene die het koopt ontzettend blij met zijn/haar nieuwe aankoop en verdien jij een extra centje. Win-win situatie dus! Je kan makkelijk een account aanmaken op bijvoorbeeld Marktplaats, Vinted of United Wardrobe om via deze websites je oude kleding te verkopen. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is jouw verkochte artikelen in een verzend zak bijvoorbeeld op deze op de post te doen en je bent klaar. Je kan de kleding ook apart bewaren en verkopen tijdens de rommelmarkt op Koningsdag!

Lever jouw kleding in

Je kan er ook voor kiezen om je oude kleding naar een kringloopwinkel of naar het Leger des Heils brengen. Hier wordt tweedehands kleding wat in goede staat voor een goedkopere prijs verkocht. Het hoeft niet per se alleen maar kleding te zijn, het kunnen ook oude schoenen of sieraden zijn. Je kan je oude kleding ook bij kledingcontainers inleveren. Vaak zijn deze bijna in elke stad te vinden. 

Upcycle je kleding

Soms heb je kledingstukken waarvan je uitgekeken bent op een klein detail van het kledingstuk. Of vind je het printje van een shirt hartstikke tof, maar is die te groot geworden.  Je kan je kleding in plaats van weg te gooien, een nieuw leven geven door er iets anders van te maken. Als je er een beetje handig in bent, kun je heel makkelijk met een naaimachine jouw favoriete t-shirt tot een tas toveren bijvoorbeeld! 

Een avondje met vriendinnen

Je zult vast niet de enige zijn met een overvolle kledingkast. Trommel je vriendinnen op om hun kledingkast ook op te ruimen om vervolgens een kledingruil te organiseren. Op deze manier kun je eindelijk dat topje wat die ene vriendin altijd aan wil en jij niet meer draagt inruilen voor die lichtblauwe spijkerbroek wat al jaren ongedragen in haar kledingkast ligt! 

Geef het aan een goed doel

Wil je een steentje bijdragen aan de maatschappij? Er zijn veel organisaties die oude kleding opsturen naar mensen in ontwikkelingslanden. Zoek een organisatie uit wat jou trekt en doneer je oude kleding aan mensen die het hard nodig hebben!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen